До Центру культури Київського району Харкова, де проходив 7-й міський фестиваль клубів активного довголіття «З весною в серці!», зібралися, крім самих артистів, члени їхніх сімей, сусіди, знайомі. Та і як можна було пропустити гала-концерт фестивалю,  коли на сцену виходили рідні дідусі та бабусі у 55, 80, а то й 90 років.

Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що клуби активного довголіття створені і працюють при територіальних центрах соціального обслуговування та при громадських організаціях у системі міського соціального проекту «Єдина соціальна мережа». На сьогодні у місті діє 28 таких клубів, і 15 із них взяли участь у фестивалі.

Центри дозвілля допомагають літнім людям подолати проблеми самотньої старості. Фото прес-служби Харківської міськради

«Це люди, які живуть з весною в серці, не старіють душею. Вони приклад для нас усіх», — підкреслила Світлана Горбунова-Рубан і додала, що клуби допомагають багатьом подолати проблеми самотньої старості й урізноманітнити дозвілля.

На сцені Центру культури члени клубів активного довголіття співали пісні, читали вірші, танцювали і часом запалювали глядачів так, що навіть молодим стало б заздрісно.

Організаторами фестивалю виступили управління праці та соціальних питань департаменту праці та соцполітики міської ради у партнерстві з громадськими організаціями міського соціального проекту «Єдина соціальна мережа».

Заступник міського голови підкреслила, що такі заходи проводять щорічно як творчий підсумок того, що було зроблено у клубах за рік.