Розмаїттям барв  цьогорічна  виставка-ярмарок квітів у Харкові  вразила не лише жителів великого міста, а й гостей.  У саду Шевченка, де традиційно впродовж кількох років розміщують  плоди своєї праці квітникарі Слобожанщини, щодня було людно. Придбати букети, насіння, розсаду розкішних орхідей, запашних хризантем, скромних левкоїв чи просто помилуватися їхньою природною красою приходили і поодинці, і мами з дітьми, і цілими родинами.

— Квіти дарують людям радість, тому й відвідувачів так багато, — каже квітникарка Олена, яка ярмаркує  з моменту  заснування виставки. — Звісно,      чим краще люди живуть, тим більше у них бажання вирощувати квіти. А коли квіти прикрашають вулиці Харкова, коли проходить такий ось ярмарок — це всім поліпшує настрій, — зазначає  вона. Цьогоріч, за інформацією організаторів, у виставкці-ярмарку  взяли  участь понад 70 квітникарів з Харкова і області. До них долучилися однодумці з Івано-Франківська, Запоріжжя та Луганщини.

Вони привезли не лише великий асортимент квітів, а й саджанці кущів, добрива, кімнатні рослини, аксесуари для складання, прикраси букетів тощо. Почерпнути нові знання і поділитися результатом праці змогли й квітникарі-аматори, які презентували рослини, вирощені в домашніх умовах. Родзинкою серед них були  кактуси. Різних розмірів і  яскравих кольорів, вони  зачаровували усіх, хто до них підходив.  Також на виставці-ярмарку можна  було придбати продукцію бджільництва. Свої роботи з дозволу квітникарів представили ще й клуби лялькарів, вишивання та виробники сувенірів.