У Харкові урочисто відкрито новозбудовану, вже тридцяту й довгоочікувану, станцію метро «Перемога». Її керівнику Президент Петро Порошенко вручив символічний ключ. Глава держави привітав присутніх зі святом Преображення Господнього та Яблуневого Спаса, а також з прийдешніми святами — Днем визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників і Днем незалежності України.

«Дуже важливо, що в цих святах поєднуються незалежність і перемога. І перемогу ми розглядаємо не лише як перемогу у Другій світовій війні, а як перемогу, що, як повітря, нині потрібна Україні — звільнення від агресора, закінчення війни та встановлення миру», — підкреслив Петро Порошенко, наголосивши, що навіть за таких складних умов українці знаходять сили та можливості відроджувати економіку, запускати нові заводи, фабрики, об’єкти інфраструктури.

24 роки Харків будував цю чергу метрополітену: 60% було інвестовано за 22 роки, а ще 40% — за два останні роки. «Щоденно понад 50 тисяч харків’ян і гостей міста матимуть змогу скористатися, як кажуть, найкращим та найкрасивішим у світі харківським метро», — зазначив Президент. Він нагадав, що кілька років тому відбулася унікальна акція, коли на станції метро виступив симфонічний оркестр та хор Харківської філармонії. Президент звернувся до колективу музичної установи з проханням повторити такий захід.

Окремо йшлося про важливість співпраці з міжнародними партнерами та забезпечення фінансування з державного і місцевих бюджетів для продовження будівництва харківського метрополітену. Президент підкреслив, що українці чекають зростання економіки, залучення інвестицій в міста України. І запуск реальної програми децентралізації відкриває можливості для реалізації цього, повідомляє прес-служба глави держави. «Бюджетна децентралізація вже відбулася: ми за два роки вдвічі збільшили місцеві бюджети», — підкреслив Президент, зазначивши, що місцеві громади мають самі визначати пріоритети у фінансуванні.

«Переконаний, ми забезпечимо економічне зростання, і найближчим часом Європейський Союз ухвалить рішення, й за лічені тижні відкриє безвізові двері об’єднана Європа для українців. Упевнений, незабаром ми отримаємо потужну фінансову «подушку» для реформ у вигляді траншу. Переконаний, що й перемога буде за нами — за об’єднаною сильною Україною», — наголосив глава держави.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»