Святкування народження Сина Божого Папа Римський Франциск розпочав учора різдвяною месою в Соборі Святого Петра. Майже 10 тисяч вірян стали свідками цієї події, уважно дослухаючись до кожного слова Понтифіка. Говорив він про речі прості, зрозумілі й, здавалося, буденні. Але ж саме людські цінності ми й забуваємо в повсякденній гонитві за своєю частинкою щастя. І часто виходить так, що отруєння матеріальною складовою переважає моральний бік буття.    

У світі, одержимому «споживацтвом і гедонізмом, заможністю і екстравагантністю, зовнішнім виглядом і нарцисизмом», за словами Папи, бракує розсудливості й порядності. Різдво — це нагода, щоб «іще раз дізнатися, хто ми є», — цитує Бі-Бі-Сі слова Франциска, виголошені під час богослужіння.

Фото з сайту ntv.ru

Він попросив вірян надихатися простою поведінкою маленького Ісуса, «який, попри свою божественність, народився в яслах у бідності. Й це дитя закликає нас чинити розсудливо, іншими словами — діяти просто, зважено і вміти помічати й робити те, що справді важливо для кожного з нас».

А опівдні Папа Римський оголосив своє традиційне різдвяне послання з балкону на площі Святого Петра.

Українських католиків з Різдвом Христовим привітав також Президент Петро Порошенко. «Це світле свято сповнює нас новими надіями, упевнює в переможній силі правди та добра. Єднаймося у вірі та шляхетних прагненнях змінити життя на краще в нашому спільному домі, ім’я якому — Україна. Будьмо згуртованими у справах, бережімо та підтримуймо суспільну злагоду заради європейського майбутнього нашої держави, — йдеться у вітанні глави держави. — Нехай благословення Господнє прийде у кожну родину, принесе добробут, мудрість і взаємоповагу, терпіння та любов».