Завтра розпочинається арт-проект «Килим. Сучасні українські митці», який пройде в невеликому карпатському селищі Татарів, що в Івано-Франківській області.

Куратори Ігор Абрамович та Олександр Соловйов порівнюють вітчизняне мистецтво із тканим килимом, який має символічний сенс для українців. «Завжди актуальні теми життя і смерті, мінливості людської долі закодовані у килимових візерунках», – пояснюють вони.

Для виставки зібрали роботи молодих художників з різних міст України, які встигли завоювати популярність як на батьківщині, так і за кордоном. Серед них – Назар Білик, Артем Волокітін, Дар’я Кольцова, Антон Логов, Тетяна Малиновська, Роман Мінін, Юрій Пікуль, Степан Рябченко, Олексій Сай, Андрій Сидоренко тощо.

В експозиції буде представлено живопис, скульптуру, інсталяцію та відео-арт. Мета проекту – відобразити бачення традиційного національного мистецтва представниками сучасної арт-сцени.

 «Сьогодні художник, незважаючи на абсолютно інші контекст, проблематику та завдання, порівняно з тими, до яких колись звертались народні майстри, також мислить образами і символами, закладаючи у свої твори оновлену гаму змістів і мотивів», – кажуть куратори.

Після виставки в Татарові, проект «Килим. Сучасні українські митці» покажуть у Львові та Харкові.

Cultprostir