Запоріжжя стало одним із 16 міст України, де стартувала програма допомоги українському бізнесу за підтримки канадського уряду в межах проекту «ПРОМІС». Це проект федерації канадських муніципалітетів, спрямований на укріплення муніципального сектору, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку регіонів України. Про це повідомив у Запорізькій торгово-промисловій палаті головний експерт з розвитку бізнесу проекту «ПРОМІС» Валерій Кокоть під час засідання фокус-групи з дослідження місцевого бізнес-клімату.

Програма вже працює в чотирьох областях: Полтавській, Вінницькій, Івано-Франківській та Запорізькій (вона триватиме до 2020 року — крім обласного центру, бізнес-експерти зацікавилися розвитком Мелітополя, Енергодара й Бердянська).

Зустріч у Запорізькій ТПП відбувалася у формі діалогу експертів із запорізькими підприємцями. Дослідження бізнес-середовища виявило основні больові точки, з-поміж яких швидкі зміни законодавства, що заважають нормальній роботі підприємців, непідйомні штрафні санкції, неконтрольована стихійна торгівля — конкурент для законослухняних підприємців. Усі пропозиції об’єднають і розроблять відповідні рекомендації. Ці ідеї, на думку головного експерта проекту «ПРОМІС», перетворять у проекти з визначеним фінансуванням, конкретними виконавцями, термінами. Консультанти завірили присутніх, що їхні скарги та пропозиції систематизують і поінформують місцеву владу.