Відомий билинний богатир Ілля Муромець родом із села Морівськ, що в Козелецькому районі на Чернігівщині, був дружинником князя Володимира. Все, що здобував у боях, віддавав бідним. Така добродійна діяльність прославила цього дужого чоловіка у століттях. Тож не дивно, що саме його ім’ям названо проект, започаткований благодійним фондом «Захистимо Україну!»

Найголовніше завдання для кожного свідомого громадянина сьогодні — допомагати землякам, котрі обстоюють цілісність держави в зоні АТО. Одна з нагальних проблем — ремонт військової техніки. Підсобити українській армії у цій справі і покликаний проект «Ілля Муровлянин».

Електродриль, електролобзик, кутову шліфувальну машину («болгарку»), набір дисків для «болгарки»  та електроди для зварювання чернігівцям допомогли придбати закордонні друзі — родина Попків, Тамара Демченко, Галина Середенко, Валерій Шевчук (м. Ванкувер, Канада). Це дало змогу відремонтувати  автомобіль УАЗ, який стане у пригоді розвідникам. За словами голови правління благодійного фонду «Захистимо Україну!» Олександра Ясенчука, щойно перед цим умільці  проекту завершили роботу над лагодженням автомобіля ЗІЛ, що незабаром вирушить у зону антитерористичної операції