Головне завдання уряду полягає в забезпеченні всебічної підтримки бізнесу шляхом створення комфортних умов роботи в Україні. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов під час Українсько-індійського бізнес-форуму Федерації торгових палат Індії.

Урядовець поінформував присутніх бізнесменів про результати роботи П’ятого засідання Міжурядової українсько-індійської комісії, де йому випала честь бути співголовою.

«Після візиту Президента Віктора Януковича у грудні 2012 року до Індії, у ході якого було підписано Декларацію про «всеохопне партнерство», наші відносини отримали значний додатковий імпульс для розвитку та вийшли на новий рівень. Наше завдання — наповнити їх практичним змістом, і нам це вдалося, — зазначив Ігор Прасолов. — Ми обговорили низку питань, зокрема складних, та підписали кілька документів, які дадуть нам змогу наблизитися до їх вирішення».

А посол Індії в Україні Раджив Чандер відзначив потенціал української економіки та порадив представникам індійського бізнесу розглянути можливість інвестування в Україну.

«Україна має значний потенціал в багатьох сферах. Це і вигідне географічне розташування між двома ринками ЄС та РФ, і значний людський, науковий та промисловий потенціали, і активний розвиток IT-сектору та сільського господарства. Останнє, за оцінками міжнародних експертів, у довгостроковій перспективі виведе Україну до трійки найбільших світових експортерів продовольства. Тому індійським бізнесменам варто звернути увагу на Україну», — зазначив дипломат.

За словами Ігоря Прасолова, окремі українські компанії вже прийняли рішення відкривати свої представництва в Індії та збираються закріпитися на цьому ринку, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку. «У свою чергу, Україна чекає на прихід індійських інвесторів та бізнесменів», — додав урядовець.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»