Інформація про розшук колишньої глави Київської ОДА Віри Ульянченко знята з сайту Міністерства внутрішніх справ України, де вона з'явилася напередодні.

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у МВС, інформація про розшук Віри Ульянченко знята у зв'язку зі зміною обставин.

«Отримали пакет документів — поставили на сайт, отримали інші документи — зняли. Департамент інформаційно-аналітичного забезпечення робить це в автоматичному режимі», — пояснили агентству в МВС.

У понеділок на сайті МВС у відповідному розділі з'явилася інформація про те, що Віра Ульянченко зниклав з Києва 30 червня 2015 року і розшукується за ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

Того самого дня пані Ульянченко заявила в ефірі українського телеканалу, що не ухилялася від спілкування з прокурорами і перебуває в своєму офісі в Києві, а інформацію про оголошення її в розшук назвала провокацією.

«Я перебуваю на своєму робочому місці, я нікуди не зникала і не збираюся ховатися від правоохоронних органів. Навпаки, я зацікавлена, щоб ця справа була розслідувана, і вважаю себе абсолютно невинуватою», — заявила вона.

Генпрокуратура України 1 липня 2015 року пред'явила Вірі Ульянченко звинувачення в тому, що, перебуваючи на посаді голови Київської ОДА, вона незаконно передала мисливські угіддя «Сухолуччя» у Київській області тодішньому прем'єр-міністру України Віктору Януковичу.

ВВС Україна