РОЗШУК. Організація міжнародної кримінальної поліції (Інтерпол) видала ордер на арешт сина колишнього лідера Лівії Муамара Каддафі − 38-річного Сааді Каддафі, передає УНІАН посилаючись на ІТАР-ТАРС.

У розповсюдженій сьогодні офіційній заяві організації йдеться, що рішення  про арешт Сааді Каддафі ухвалене на підставі запиту лівійської влади.

Глава Інтерполу Рональд Ноубл нагадав, що Сааді Каддафі «командував одним з військових підрозділів, який був причетний до придушення виступів цивільних осіб», і що, за рішенням Ради Безпеки ООН, він перебуває у числі осіб, чиї авуари були заморожені в березні цього року.

Міжнародна кримінальна поліція звернулася до сусідніх з Лівією країн сприяти у розшуках сина Каддафі. На даний час він знаходиться в Нігері. Раніше уряд цієї країни відмовився видати сина колишнього лівійського лідера Перехідній національній раді.

Ще на початку вересня Інтерпол видав «червоне повідомлення» − міжнародний ордер на арешт самого Муамара Каддафі, його другого сина Сейфа Аль-Іслама, який до революції вважався наступником батька на чолі держави, і глави лівійської розвідслужби Абдулли Аль-Сенуссі.