У  нинішній складній ситуації, коли через економічні негаразди потерпає не лише великий, а й малий та середній бізнес, банкрутують підприємства, на Львівщині відкривають нове виробництво. Невдовзі на території індустріального парку «Рясне» запрацює завод японської компанії «Фуджікура», який спеціалізується на виробництві електричного устаткування для автомобілів.

Розрахований проект, за словами голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, на кілька етапів. На першому роботу буде організовано у вже збудованих спорудах, а на другому — будівництво нових об’єктів підприємства. На реалізацію цього проекту японська фірма надасть 6 мільйонів євро. Передусім ідеться про нове обладнання.

Для Львівщини це перша велика іноземна інвестиція з часу вторгнення російських військ на територію України. Тому дуже важливо успішно реалізувати проект, щоб засвідчити західному бізнесу можливості й потенціал України.

А обрали Львів, за словами корпоративного віце-президента компанії «Фуджікура» Хорхе Гарсія, не випадково, оскільки місто близьке до Європи географічно.

На першому етапі компанія розпочне проект із відкриття виробничого комплексу площею понад 11 тисяч квадратних метрів вартістю 6 мільйонів євро і створить 300 робочих місць. Запрацює завод після повернення працівників зі стажування на європейських автопідприємствах. Першу продукцію, повідомив Хорхе Гарсія, планують випустити поки що у невеликих обсягах у першому кварталі наступного року, а до кінця року товарообіг підприємства прогнозовано становитиме 40 мільйонів євро. Від того залежить, як ітимуть справи передовсім щодо якості продукції, адже компанія співпрацює здебільшого з німецькими виробниками автомобілів. А у них високі стандарти в галузі автомобілебудування.

Упродовж наступних трьох років компанія «Фуджікура» планує втричі збільшити виробничі площі та працевлаштувати понад 3000 працівників, інвестувавши в будівництво заводу 75 мільйонів доларів.

Новий філіал японської фірми, на думку Львівського міського голови Андрія Садового, до певної міри — своєрідний тест для України щодо перспектив подальшої співпраці. Адже зазвичай у ті країни й міста, де добре йдуть справи у японського бізнесу, приходять інші інвестори — компанії з цієї країни.