БІЗНЕС. Україна високо цінує допомогу Європейського банку реконструкції та розвитку у зміцненні ядерної безпеки. Таку позицію висловив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час зустрічі з Президентом ЄБРР Томасом Міровим, яка відбулася у Лондоні в рамках Другого українського бізнес-тижня.

Валерій Хорошковський підкреслив, що завдяки допомозі банку Україна вже у квітні розпочинає будівництво нового саркофагу над аварійним блоком Чорнобильської атомної електростанції. Він також зазначив, що для України дуже важливо відчувати підтримку у здійсненні ключових реформ: «Підтримка України з боку ЄБРР є послідовною. Це дає нам наснагу для руху вперед».

А керівників приватних міжнародних інвестиційних фондів, з якими Валерій Хорошковський також зустрівся у Лондоні, він запевнив про розв’язання проблем, з якими стикаються іноземні інвестори в Україні, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра.

«Ми усвідомлюємо ті проблеми, з якими стикається інвестор в Україні. І ми готові їх розв’язувати максимально ефективно», — запевнив урядовець.