Українці полюбляють відпочивати на морському узбережжі, бо це корисно для здоров’я. Тільки у минулому сезоні на території Миколаївської області оздоровилися понад 250 тисяч туристів. Кількість туристів збільшилася більш ніж на 7%. Коефіцієнт наповнюваності оздоровчих закладів становив приблизно 70%.

Із розумінням ставляться до організації відпочинку в приморських районах Миколаївської області, вкладаючи кошти у розвиток туристської інфраструктури територій. У цю галузь інвестовано 10 мільйонів гривень. У планах керівництва — збільшити показники інвестицій і кількість відпочивальників цього року.

Особливе місце в області займають Березанський та Очаківський райони, де розташовані численні бази відпочинку на морському узбережжі. Тут є значний потенціал розвитку туризму, однак спільна робота з інвесторами потребує вдосконалення.

Рафтинг по Південному Бугу — величезне задоволення!. Фото автора

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив, що «якщо розвиватиметься бізнес, то підвищиться якість послуг, повертатимуться туристи, а поповнення бюджету дасть змогу розвивати туристські зони». Він навів приклади, коли в межах децентралізації місцеві бюджети отримують більше коштів, які можуть спрямувати на розвиток інфраструктури. І якщо торік Коблевська сільська рада спрямувала на розвиток 800 тисяч гривень, то в цьому році в бюджеті передбачено вже понад 2,1 мільйона. Саме децентралізація дає змогу самодостатнім громадам спрямовувати кошти на розвиток інфраструктури, фінансувати проекти і розвиватися.

Не слід забувати і про популяризацію туристичних об’єктів. З ініціативи депутата обласної ради Михайла Талпи вдалося об’єднати людей навколо цікавої ідеї підвищення популярності іншого району Миколаївщини, який має цікавий туристський потенціал, — Первомайщини. У районі гарна природа навколо Південного Бугу, тут уже набув популярності рафтинг і пляжний відпочинок. Цього року в Мигії реалізують проект із будівництва оглядового майданчика.

Вадим Меріков зазначив, що серед пріоритетів цього курортного сезону не тільки активне залучення інвестицій, а й ремонт доріг державного значення і доріг до туристських зон. За словами керівників Березанського та Очаківського районів, а також сільських голів, у межах співфінансування вони готові ремонтувати дороги, що ведуть до курортних зон, а також автошляхи місцевого значення.