Поточний тиждень Президент Петро Порошенко назвав історичним для нашої країни, бо Верховна Рада зробила дуже важливий крок, який наблизив нас до виконання умов Плану дій з безвізового режиму. Особливо Президент схвалив позитивне голосування за антидискримінаційну поправку до Трудового кодексу, що є початком формування європейського обличчя нової України та підтвердженням  проєвропейської еволюції нашої ментальності.

Якщо ж взяти до уваги повний пакет проголосованих документів, то це свідчить про серйозний прогрес в імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. Такі тези глава держави висловив під час зустрічі з відомим фінансистом, меценатом, засновником Міжнародного фонду «Відродження» Джорджем Соросом.

Як гарант законності в державі Президент запевнив, що вимагатиме якнайшвидшої та ефективної роботи від Антикорупційного бюро, Національного агентства із запобігання корупції, Національного агентства з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, Антикорупційної спеціалізованої прокуратури.

Поважний гість надзвичайно позитивно поставився до означених рішень Верховної Ради, назвавши це важливим кроком на шляху до підвищення інвестиційної привабливості України, повідомляє прес-служба Президента. Він також назвав перемогою українського народу те, що Україна змогла не лише протистояти російській агресії, зупинивши її, а й активно впроваджувати життєво необхідні реформи, які наближають її до європейської спільноти.

А за активну діяльність упродовж останніх років, яка надзвичайно сприяла демократичним змінам в Україні, Петро Порошенко відзначив Джорджа Сороса високою державною нагородою — орденом Свободи.