Роботи з будівництва й реконструкції ділянки Полтава — Лубни автомобільної дороги Київ — Харків тривають уже не перший рік, і є надія, що до кінця липня їх буде успішно завершено. Принаймні такого висновку дійшов старший транспортний спеціаліст Світового банку, коштом якого здійснюють реконструкцію, куратор проекту покращення автомобільних доріг та безпеки руху Міцуосі Асада, побувавши нещодавно на місці проведення робіт разом із представниками Укравтодору.

«На об’єкті ми впевнилися, що процес можна пришвидшити, якщо стежити за виконанням робіт упродовж будівельного сезону. Ми домовилися здійснювати щомісячні візити на місце виконання робіт», — пояснив він мету й результати поїздки.

Відтепер Укравтодор щотижня контролюватиме перебіг виконання робіт у стінах Держагентства або ж його представники виїжджатимуть на об’єкт. «Ці зустрічі необхідні для швидкого реагування на виникнення можливих складнощів під час завершення будівельних робіт. Ми повинні постійно підтримувати зв’язок із підрядником, інженером та банком», — прокоментував заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Микола Березовський.

Згідно з інформацією Служби автомобільних доріг у Полтавській області, виконано понад 90% усіх робіт з розширення дороги до чотирьох смуг руху на 108-му кілометрі ділянки Полтава — Лубни з фінансовим прогресом виплат 80% вартості проекту. Місія Світового банку підтримала пропозицію групи впровадження проекту щодо зменшення мінімальної суми для прямих платежів на час весняного періоду, коли можна виконувати лише незначні роботи.

Роботи виконує італійська фірма «Тодіні» із січня 2013 року. Загальна вартість будівництва та реконструкції — 250,5 мільйона доларів США.