ТУРИЗМ. Сьогодні, вперше в Одеському порту ошвартувався знаменитий лайнер італійської компанії Costa Cruises – білосніжна красуня COSTA ATLANTICA. На борту теплохода знаходиться понад дві тисячі туристів з Європи та США. Судно прибуло з румунської Констанци, з Одеси воно візьме курс на Ялту.

Розміри судна вражають: довжина – 292,5 м, висота сягає майже двадцятиповерхового будинку, загальна площа палуб перевищує Олімпійський стадіон в Римі.

Одночасно подорожувати на лайнері можуть до 2680 пасажирів. Для туристів на борту обладнано 1057 кают – 212 внутрішніх та 845 з видом на океан, а також 40 кают класу Wellness – для прибічників здорового способу життя. 

Туристи, подорожуючи на судні, мають можливість ознайомитися з творчістю знаменитого італійського кінорежисера Федеріко Фелліні – палуби оформлені кадрами картин Фелліні («Солодке життя» тощо), нарисами художника Міло Манара до фільмів майстра. На борту лайнера знаходиться «Caffe Florian» – копія знаменитого кафе на площі Св. Марка у Венеції. 

В Одеському порту пасажирів COSTA ATLANTICA зустрічали духовий оркестр, дівчата в національних костюмах та 53 екскурсійні автобуси.