На площі Леніна в Полтаві не стало пам’ятника вождеві світового пролетаріату. В присутності багатьох жителів міста його звалили з постаменту, як і більш ніж півдесятка аналогічних пам’ятників по всій області. Тепер вирішують, що з ним чинити, як його розумно використати, тому що він із бронзи. Активіст полтавського «майдану» Роман Чабанівський пропонує віддати його в металобрухт, а виручені кошти направити на матеріальну допомогу сім’ям загиблих на Майдані у Києві або ж переплавити на церковні дзвони. Поки що над цим думають.

Тим часом в області помітно порідшали лави  донедавна правлячої Партії регіонів, відбувається ротація влади на всіх рівнях. На позачерговій сесії подав у відставку голова облради Іван Момот, і тут же було обрано нового голову — Петра Ворону, колишній головний регіонал Полтавщини Олександр Удовіченко поки що залишається виконуючим обов’язки голови  облдержадміністрації. Під тиском написала заяви про вихід з Партії регіонів і з посади секретаря Полтавської міськради Оксана Деркач. Полтавський міський голова Олександр Мамай наразі «тримає оборону», але група народних депутатів уже зареєструвала у парламенті відповідне подання про дострокові перевибори міського голови та депутатів міськради.

Біля будівлі облдержадміністрації  закінчують розбирати барикади і прибирати каміння, тут таки проводиться запис у лави народної самооборони, куди першими увійшли ветерани війни в Афганістані, повітрянодесантних військ, чорнобильці.  СБУ в Полтавській області просить повідомляти про можливі випадки мародерства та теракти, тим часом завдяки спільним діям міліціонерів та загонів самооборони злочинність у ці дні в області знизилася вдвічі. На базі ОДТРК «Лтава» планують створити громадський канал телебачення, на якому перед народом щодня звітуватимуть політики.