Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.  Він подякував ізраїльським лікарям за допомогу, яку вони надали капітанові міліції Надії Андрухів. Надія зазнала важких поранень у результаті теракту біля дільничних пунктів міліції у Львові.  Нині вона з ініціативи і за підтримки Петра Порошенка  лікується в Ізраїлі. Прем’єр-міністр Ізраїлю пообіцяв зробити все, щоб допомогти Надії Андрухів.

Президент України також порушив питання безперешкодного перетину українськими туристами ізраїльського кордону. Прем’єр-міністр Ізраїлю пообіцяв вжити всіх заходів, щоб українці мали змогу вільно подорожувати його країною.

Співрозмовники також обговорили питання укладення угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем і домовилися пришвидшити цей процес. Вони висловилися за якнайшвидше проведення українсько-ізраїльської міжурядової комісії з економічного співробітництва. Петро Порошенко та Беньямін Нетаньягу домовилися підтримувати  і надалі високу динаміку політичних контактів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»