Три покоління британських прем’єр-міністрів сказали на адресу королеви Єлизавети ІІ чимало теплих слів з нагоди її 90-річчя. Девід Камерон, Тоні Блер та Джон Мейджор вважають монаршу особу взірцем та основою стабільності британського суспільства. Вони побажали їй ще довгих років правління.

Девід Камерон, прем’єр-міністр Великої Британії:

«У цю епоху Єлизавети ІІ, коли стільки всього довкола змінилося за її життя, її Величність залишається скелею стабільності для нашого народу, для нашої співдружності та, за багатьох обставин, для всього світу. Вона – наша королева і ми не могли б пишатися нею більше. З Днем Народження, Ваша Високість, і нехай ще довго ви правите нами».

Тоні Блер, колишній премєр-міністр Великої Британії:

«Вона крок за кроком, зберігаючи гідність монархії, модернізувала її. Подивіться на її онуків сьогодні, принца Вільяма та принца Гаррі, якими молодими людьми вони стали, вражає, яке життя їм вдається вести у цьому статусі».

Джон Меджор, колишній премєр-міністр Великої Британії:

«Вона прониклива, сповнена співчуття, вона має свою думку та всі чесноти, типові для британської особи. Я думаю, якби хтось створював ідеального монарха, то вийшла б саме Єлизавета ІІ».

EURONEWS