Розрахунки банківськими платіжними картами у торговельно-сервісних мережах в Україні стають дедалі популярнішими. Торік обсяг безготівкових платежів за допомогою пластикових карт становив майже 160 мільярдів гривень, що на 74% більше, ніж 2012 року.

Експерти зазначають, що користувачі банківських платіжних карт стали набагато більше довіряти безготівковим формам розрахунків: це зручно, економічно і безпечно.

Зростання числа безготівкових трансакцій за пластиковими картками і їх обсягів — загальносвітова тенденція. Водночас в Україні обсяги отриманих коштів у банкоматах і касах банків, як і раніше, набагато перевищують безготівкові розрахунки. У 2013 році українці отримали готівкою 757 мільярдів гривень (+16%).

У п’ятірку найбільших банків-емітентів пластикових карток увійшов ПриватБанк (31 мільйон карток), Ощадбанк (11 мільйонів), «Райффайзен Банк Аваль» (4 мільйони), а також «Дельта Банк» і УкрСиббанк (по 2 мільйони).

Збільшення обсягів безготівкових платежів було прогнозованим, оскільки торік число платіжних терміналів зросло на 36%% і становить 221 тисячу пристроїв, причому 192 тисячі з них — це POS-термінали в торговельно-сервісних мережах.