ПРИВІТ ЗДАЛЕКУ!

Міжнародна поштова естафета фінішувала в Донецьку

Всебічно показати Донбас у поштових мініатюрах — конвертах і марках — ось головна мета цієї унікальної акції,  каже голова ревізійної комісії Асоціації філателістів України Олександр Канівець. Саме він узяв на себе роль повноважного представника філателістів країни та протягом місяця  здійснив вояж Дніпропетровщино, Луганщиною, Донеччиною і — містами півночі Ростовської області Росії, оскільки вважає, що все це землі Донбаського регіону.

У кожному населеному пункті  активіст оформляв кореспонденцію, використовуючи  поштову продукцію з ілюстраціями  про історію краю, пам’ятні місця та історичних особистостей. Приміром, з Луганська  філателіст відправив конверт з портретом гірського інженера Леоніда Лутугіна, який першим склав геологічну карту Донецького вугільного басейну. Ще на одному конверті - портрет Кіндрата Поченкова, першого міністра вугільної промисловості України після Другої світової війни.

— Донбас — передовсім  край гірників та металургів, — розмірковує Олександр Канівець. — Однак тут також побудовані унікальні храми, кінні заводи, такі відомі композиції, як пам’ятний знак на честь дружби слов’янських народів у Слов’яносербську. Тож хотілося за допомогою поштової продукції відобразити цей різноманітний і красивий  краєвид.

Унікальну міжнародну поштову естафету «290-річчя Донбасу», присвячену 20-річчю Незалежності нашої держави,  Асоціація філателістів України провела  з УДППЗ «Укрпошта».