СКАНДАЛ. У передмісті Нью-Делі поліція знайшла тіло керівника індійського підрозділу компанії Olympus Цутомі Оморі, передає ТСН з посиланням на Lenta.ru.

 

Передбачається, що топ-менеджер скоїв самогубство. Його виявили повішеним на огорожі в дитячому парку в одному з престижних районів міста Гургаон.

Поруч поліцейські знайшли дві передсмертних записки японською мовою. В одній з них було написано «вибачте, що я доставив вам незручності», зміст другої не розкривається, відомо лише, що вона адресована членам сім'ї 49-річного Оморі.

Самогубство топ-менеджера сталося на тлі скандалу, який спалахнув навколо діяльності Olympus наприкінці 2011 року. Тоді стало відомо, що протягом 13 років керівництво компанії приховувало збитки, наводячи невірні дані у фінансовій звітності.

Екс-президент Olympus Цуйосі Кікукава, колишній віце-президент компанії Хісасі Морі і колишній аудитор Хідео Ямада були заарештовані в Японії 16 лютого. Всім їм висунуті обвинувачення у фінансових махінаціях. Кожному загрожує до 10 років позбавлення волі.

За час скандалу акції Olympus впали в ціні більш ніж на 50 відсотків. У грудні 2011 року Токійська фондова біржа заявила про готовність зняти акції компанії з торгів, однак цього вдалося уникнути завдяки вчасно наданій виправленій звітності.