КІНОТЕАТР. Джордж Клуні у ролі президента виходить у світовий прокат. Його стрічка «Березневі іди», яка відкривала цьогорічний Венеційський кінофестиваль, у США вже принесла понад 10 мільйонів доларів касових зборів.

Політична драма «Березневі іди» заснована на п’єсі Бо Віллімона про американську президентську виборчу кампанію 2004 року. Джордж Клуні став режисером фільму і зіграв одну з головних ролей.

Джордж Клуні, режисер та актор фільму «Березневі іди»:

«Мені було дуже весело знімати фільм. У нас був добрий підбір акторів, вони дуже кмітливі. Тому зйомки відбуваються значно легше…

Знімати себе завжди складно. Мені було ніяково, оскільки я не міг брати на себе більше роботи, аніж давав іншим акторам, бо виглядав би тоді, як бовдур. Тому це складніше, ніж ви гадаєте. Але потрібно було просто зробити це. Схилити голову та йти.»

Фільм розповідає про кампанію Гаварда Діна на праймеріз від Демократичної партії. Його кандидатуру замінили на Джона Керрі, який програв у підсумку Джорджу Бушу. На початку сюжет зосереджений на моральних принципах, однак потім переходить у політичний трилер.

Джордж Клуні:

«Я не фахівець з таких компромісів, які допомагають перемогти на виборах. Мій батько балотувався у конгрес штату. Я бачив, як це відбувалося, бачив його розчарування. Мені це не сподобалось.»

Назва фільму походить з римського календаря, в якому «ідами» називали день в середині місяця. Саме в березневі іди змовниками був убитий Юлій Цезар.

Джорджу Клуні сподобалось працювати з Раяном Ґослінґом, який зіграв роль прес-секретаря Майка Морріса.

Джордж Клуні:

«Дозвольте мені щось вам розповісти. Цей хлопець мені не подобається. Високий, гарний, молодий. Він не подобається мені. Але він веселий. Він грає так добре, що ви починаєте його ненавидіти. Якщо я пригадаю себе у його віці, то я, мабуть, грав у якійсь поганій комедії. А він чудово виконав свою роль.»

Прем’єра стрічки у Франції та Великій Британії – в кінця жовтня. На українські екрани «Березневі іди» вийдуть 14 лютого 2012 року.

 Copyright © 2011 euronews