Режисер Кіра Муратова, яка народилася у Румунії, розповіла, чому підтримує державний переворот в Україні, передає ТСН.

Вона довгий час працювала в Одесі і вже встигла полюбити українців як націю і оволодіти мовою, хоча й побутовою.

«Коли їду надовго з України, сумую навіть по мату. Я не володію літературною українською мовою, можу порозумітися на базарі, але не більше. До мене і моїх фільмів тут завжди проявляли повагу. Але в якийсь момент почалася українізація кіно і я особисто зіткнулася зі складнощами і могла б зараз висловлювати суто особисті претензії до України, але я цих претензій не маю», – розповіла вона виданню colta.ru

Муратова зазначила, що розуміє, чому люди вирішили боротися проти чинної влади, бо «їх занадто довгий час гнобили і принижували, у Росії їх, як і молдаван, вважали дурнями, анекдоти розповідали про їх дурості».

«Прийшов момент, народ вирішив повстати і змінити своє життя – вони мали на це право. Я на боці цього народу, мені зрозуміло їх прагнення змінити систему. Я з Майданом», – говорить вона.

Звичайно, вона не вірить у те, що показує російське телебачення, оскільки вона на власні очі бачила людей на Майдані, говорила з ними.

«Там був вінегрет з самих різних людей – і радикали там були, і інтелігенція, і сільські люди. Всі сповнені відчаю. Вони жили тижнями на холоді, голодні і бідні люди. Вони вмирали за те, щоб їх перестали принижувати. Я співчуваю їм», – сумує вона за загиблими.

Нагадаємо, Сумська, Завальські та Станішевська підтримали флешмоб Єгорової з квітами у волоссі .