СПІВПРАЦЯ. 20 червня між Міністерством енергетики та вугільної промисловості і Державною адміністрацією енергетики Китайської Народної Республіки було підписано Меморандум про взаєморозуміння в енергетичній сфері, в рамках якого буде реалізовано низку спільних енергетичних проектів. За словами профільного міністра Юрія Бойка, це лише початок масштабного і взаємовигідного співробітництва.

 «У нас сьогодні реалізується кілька напрямків співпраці. Це будівництво парогазової станції в місті Щолкіне АР Крим, де обсяг інвестицій становить близько 1,5 млрд доларів США. У нас програма з фінансування вугільної галузі, і перший пілотний проект — це шахта «Мельникова» «Лисичанськвугілля» — 85 млн доларів. І у нас підписано Меморандум про співпрацю в гідроенергетиці», — зазначив урядовець.

На його думку, реалізація спільних українсько-китайських проектів, зокрема щодо розвитку вугільної галузі, сприятиме посиленню енергетичної безпеки України. В рамках спільних проектів у вугільній галузі буде закуплено нове обладнання, закладено нові лави та здійснено заходи щодо підвищення безпеки, повідомляє прес-служба Міненерговугілля. «У Китаю є значний досвід видобутку вугілля — його там видобувається близько 1,5 млрд тонн на рік. І, безумовно, наша співпраця є дуже важливою, оскільки нам є чим обмінятися, і є що отримати одне від одного», — підкреслив Юрій Бойко.