ПРОЕКТ. У Пекіні підписано договір між ВАТ «Лисичанськвугілля» і Науково-технічною корпорацією «Тяньді» щодо реалізації пілотного проекту модернізації шахти «ім. Д. Ф. Мельникова» (Луганська область) на суму 85 млн доларів.

Таким чином, розпочато реалізацію пілотного проекту в рамках домовленостей між Президентом України Віктором Януковичем та Головою КНР Ху Цзіньтао щодо залучення інвестицій для оновлення і технічного переоснащення вітчизняної вугільної промисловості. Нагадаємо, за результатами державного візиту Президента України до КНР у вересні 2010 року було підписано угоду, де зафіксовано готовність китайської сторони виділити до 1 млрд дол. на модернізацію українського вугледобувного комплексу.

Уже в квітні перша партія обладнання  надійде на шахту «ім. Д. Ф. Мельникова». Китайським обладнанням передбачається оснастити три нові лави. Реалізація  пілотного проекту дасть змогу шахті вже за півтора року наростити видобуток вугілля до 1 млн тонн, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.