Джаз, наче море, заполонив концертну залу Українського дому. Блискуче виконання композиції Дюка Еллінгтона Маріупольським муніципальним камерним оркестром «Ренесанс» викликало шалені овації глядачів. Такі самі оплески, заохочувальні вигуки лунали і після виступів представників бахмутського, маріупольського, торецького музичних училищ (у кожному з них створено й успішно концертує по кілька різножанрових музичних колективів).

Зокрема бахмутці ввели до свого репертуару чимало творів на музику Івана Карабиця, показавши, що заклад недарма названо його ім’ям.

У хорошому темпі змінюючи один одного, донецькі колективи дедалі більше заводили вдячну публіку. Не підкачали солісти, які виступили з окремими номерами. Драйвово, так, що аж пританцьовували у кріслах глядачі, вжарив духовий оркестр, його енергетику підхопили народні інструменти.

Приємно вразив виступ випускника маріупольського музичного училища переможця «Х-фактор» співака Олександра Кривошапка. Хоч репетиції з колективом рідного музичного училища, за словами самого співака, відбувалися дистанційно, і соліст, і оркестр зуміли показати хороший клас. Усі три пісні — два світові хіти та добре відома всім українським патріотам «Одна єдина» (музика Олександра Морозова, слова Вадима Крищенка) — виконали з такою віддачею, наче це був виступ у Ла Скала або перед стотисячною аудиторією НСК «Олімпійський».