Київ офіційно став кандидатом на проведення фіналу Ліги чемпіонів у сезоні-2017/2018. Про це порталу Сhampion.ua повідомив президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

«У межах візиту до штаб-квартири УЄФА я передав усі необхідні документи з приводу кандидатури Києва як претендента на проведення фіналу Єврокубка», — зазначив  очільник ФФУ.

Як відомо, фінал Ліги чемпіонів-2016/2017 відбудеться в Кардіффі.

Днями новий головний тренер маріупольського «Іллічівця»  Валерій Кривенцов повідомив, що в новому сезоні у першій лізі команда гратиме домашні матчі в рідному місті.

— Так, тут спокійно. Не чутно пострілів. Місто живе своїм життям. Спортивна складова Маріуполя — на високому рівні, є ідеальні поля, багато майданчиків і чудовий манеж. У разі погіршення ситуації маємо запасний варіант, та  сподіваємося, що все буде нормально. Вдячний керівництву клубу, що розв’язали проблему домашніх виступів команди, дуже важливо, щоб «Іллічівець» міг проводити зустрічі в рідних стінах», — цитує тренера офіційний сайт клубу.

«Іллічівець» понизився у класі, посівши останнє місце в турнірній таблиці за підсумками сезону-2014/2015.

Тим часом 2 — 3 липня в штаб-квартирі УЄФА в швейцарському  Ньоні з робочим візитом перебували представники Комітету з етики і чесної гри  Федерації футболу України на чолі з віце-президентом ФФУ, головою комітету Ігорем Кочетовим.

Вони провели робочу зустріч із представниками відділу з дисциплінарних питань та дотримання принципів чесності УЄФА. Зокрема, УЄФА, яка має можливість досліджувати щорічно майже 32 000 матчів європейських чемпіонатів, ознайомила учасників наради з інформацією про конкретні поєдинки чемпіонатів U-19, U-21, першої ліги ПФЛУ, Прем’єр-ліги та вищої ліги чемпіонату України з футболу серед жіночих команд, результати яких ∂рунтовно підозрюються як такі, що зазнали маніпуляцій в інтересах гри на тоталізаторі.

Значний час наради було присвячено обговоренню стану справ в українському футболі та виробленню відповідних до масштабу проблеми шляхів протидії корупції та договірним матчам.

Сторони дійшли висновку про обопільну корисність обміну думками та висловили впевненість у тому, що подальше співробітництво між ФФУ та УЄФА у сфері боротьби із корупцією та договірними матчами набуде більш тісного характеру. А сама діяльність у цьому напрямі стане більш наступальною та ефективною, повідомляє прес-служба ФФУ. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»