Як відомо, запланований на 9 липня поєдинок Володимира Кличка і Тайсона Ф’юрі перенесли через травму британського боксера. Утім, дату матчу-реваншу ще остаточно не визначено. Раніше кілька зарубіжних інформаційних порталів поширили інформацію, що бій відбудеться 29 жовтня. Однак тренер Тайсона Пітер Ф’юрі вважає, що боксери зустрінуться вже наприкінці вересня або на початку жовтня.

Щоправда, поєдинок може й зовсім не відбутися, адже чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBA і WBO Тайсон Ф’юрі замішаний у скандалі: у допінг-пробах британця, які в нього взяли в лютому-березні 2015 року, знайдено сліди забороненого препарату нандролону — це анаболічний стероїд.

Тести проводило Британське антидопінгове агентство. Боксер ще торік у вересні перед боєм з Володимиром Кличком давав пояснення щодо цього. Нині офіційні особи призначили додаткове розслідування, ймовірно Ф’юрі знову викличуть для пояснень.

Якщо британця звинуватять у вживанні допінгу, його можуть позбавити чемпіонських поясів і дискваліфікувати. Та це зовсім не до вподоби нашому боксерові Володимиру Кличку, який серйозно готується до матчу-реваншу і хоче з’ясування стосунків саме в ринзі.

Днями екс-чемпіон світу Володимир Кличко заявив, що повернути собі титули для нього не головне в реванші з Тайсоном Ф’юрі.

«Річ не в поясах, вони вторинні. А в людині, яка записала у твій список боїв поразку, — безпосередньо в Тайсоні Ф’юрі. Мене переповнюють емоції, і мені це подобається. Дуже хочу поквитатися з ним саме на його території», — сказав Кличко в інтерв’ю Daily Star.

При цьому українського боксера непокоїть те, що він втратив відразу всі титули. «Я поважаю боксерські організації. Та водночас пригнічує те, що ти роками збираєш ці пояси, проводиш тривалі переговори, бо організація будь-якого об’єднавчого бою — це дуже складний процес; ти ставиш ці пояси на кін, а потім «бум» — і хтось забирає їх собі.

Коли втратив титули, було цікаво спостерігати. Адже щойно кухар переступає за поріг кухні, як щури починають танцювати на столі. Тепер стало значно цікавіше, бо з’явилися інші чемпіони, які вдихнули в бокс море енергії», — зазначив українець.

Кличко зрадів тому, що пояс IBF дістався Ентоні Джошуа. А щодо травми майбутнього суперника зазначив: «Це нічого, поверну свої пояси на кілька тижнів пізніше». 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»