Бій між чемпіоном світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBO і IBF українцем Володимиром Кличком (64-3, 53 КО) і обов’язковим претендентом британцем Тайсоном Ф’юрі (24-0, 18 КО) відбудеться 24 жовтня в німецькому Дюссельдорфі. Для облаштування поєдинку не довелося навіть проводити промоутерські торги: в останній момент сторони домовилися, як кажуть, полюбовно.

Майбутній суперник Володимира Кличка, який, аби епатувати  публіку, заявляв, що хоче битися з Володимиром у Москві, вже  вважає:  не важливо де відбудеться поєдинок з українцем.

«Не має значення, де відбудеться бій — в Україні, Німеччині або Японії. Результат буде однаковий: циганський король стане найсильнішим суперважковаговиком  планети», — розпалився Тайсон Ф’юрі перед журналістами. Від боксера, який ще не зазнавав поразок в офіційних поєдинках, почути щось більш прагматичне ніхто й не сподівався. А от його титулований співвітчизник колишній абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі британець Леннокс Льюїс вважає, що  Ф'юрі немає найменших шансів на перемогу в бою з нинішнім лідером суперважкого дивізіону українцем Володимиром Кличком.

«Я не даю Ф’юрі шансів узагалі. Тайсон  ніколи не бився з боксерами калібру Володимира, щоб мати змогу  провести проти нього хороший бій. Він ще ніколи не бився з кимось, хто був би настільки високий і настільки хороший», — сказав Леннокс Льюїс британським ЗМІ.

Сам Володимир Кличко щодо наступного поєдинку висловився як завжди іронічно-коректно. «Я не переглядав аж так  багато боїв Тайсона Ф’юрі. Гадаю, він більше відомий не боями, а своїми словесними суперечками. Я чув про нього, та й бачив наживо, коли Еммануель Стюарт привів його в мій тренувальний табір. Бачив його спаринги з іншими хлопцями, парочку раундів, однак поки не можу сказати нічого конкретного. Думаю, ми зустрінемося на першій прес-конференції і після неї вже подивимося як він боксує і що робить у ринзі, для більш точної оцінки Ф’юрі як суперника», — заявив український чемпіон.

Зазначимо, що свій попередній  бій в Дюссельдорфі Володимир Кличко проводив у 2012 році проти Жана Марка Мормека, перемігши того нокаутом у четвертому раунді.

Щодо фінансового питання, то  Володимир Кличко отримає 80% коштів із загального призового фонду, а Ф’юрі —  лише 20%. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»