Відомий  гомеопат  Тетяна Попова зібрала унікальну книгозбірню. До 60-річчя трудової діяльності лікарки  частину з 250 книжок  представлено на виставці в Ірпені на Київщині.

 «Це перша повнометражна виставка, присвячена сім’ї  засновника Київської гомеопатичної школи  Дем’яна Попова, чия школа входить до трійки найвідоміших у світі. Його донька — також  автор численних книжок про цей вид терапії і колекціонер  унікальних автографів. Це історія не однієї людини, а цілої епохи, що минає», — сказала під час презентації книгозбірні головний зберігач фондів  історико-краєзнавчого музею міста Ірпінь Олена Плаксіна.

У це невелике місто під Києвом  Дем’ян Володимирович приїжджав до війни в гості до друга композитора та диригента Київського  театру опери і балету Володимира  Йориша. І воно так сподобалося йому, що у 1945 році він купив тут будиночок.

Серед гостей родини Попових в Ірпені були головний художній керівник київського театру російської драми імені Лесі Українки (1938—1954 рік) Костянтин  Хохлов, актор Юрій Лавров, народний артист СРСР Дмитро Журавльов. 

У книгозбірні Тетяни Попової можна побачити  трилогію  «Тореадори з Васюковки» з підписом  письменника Всеволода Нестайка: «Знаменитій і чарівній Т. Д. По?повій, яку я знав ще тоді, коли вона була просто Танею».

Є тут і автограф літератора й бібліофіла Якова Бердичівського, який подарував Києву  колекцію «Пушкініани», яку збирав понад 30 років для організації київського музею Олександра Пушкіна. У книжковій експозиції вірші Ганни Чубач та Лариси Румарчук, книжка Григорія Чапкіса «Танець і любов»: секрет довголіття».

Дві книжні вітрини у музеї присвячені працям Тетяни Дем’янівни. Серед них не тільки фахові медичні збірники зі статтями та доповідями, а й науково-популярні книжки.  Зокрема «Нариси про гомеопатію», які вийшли півмільйонним накладам і перекладені іншими мовами.       

Тетяна Попова у свої 86 років двічі на тиждень приймає пацієнтів, серед яких не лише знамениті, а й прості українці. І вважає себе щасливою людиною, тому що любить свою професію.