На пустелі манежу Шахерезаду та верблюда охороняють поважні лами.

Інтерактивну виставу, яка триватиме під куполом Національного цирку до 20 грудня, не варто ототожнювати із заявленою назвою «Принцеса цирку». Її глядачі визнають наприкінці тригодинного дійства гучністю оплесків. Про неї дітлахи забудуть під звуки моторів автівок і мотоциклів. Не дивуйтеся — готуйтеся до спекотних спалахів у пітьмі на екстремальному майданчику. Мотофристайл від Массона Сільвана вперше розкриє очі на вміння керувати залізними конями-мотоциклами у приміщенні. Четверо професіоналів із Франції приїхали до Києва, щоб пострибати, поперевертатися на запаморочливій висоті. Їхні трюки заявлено навіть до Книги рекордів Гіннесса.

Київський глядач ознайомиться з географічним  розмаїттям належності артистів — казахів, латвійців, білорусів. До цирку цього разу завітали джигіти на білосніжних конях — вони відтворили традиції верхової їзди «часів козака Мамая», дійшли сюди на першах (довгих металевих жердинах) і артисти класичного ретро-цирку. За п’ять хвилин вони встигнуть дістатися шестиметрової висоти і спуститися на землю. Під купол залетіла й леді птаха. Під час виконання трюків Альона Чухнова скоординована і зосереджена. Однак за життя її, попри волю, стає страшно: ця відчайдуха пурхає в повітрі без будь-якої страховки.

На висоті цьому мотоциклісту-екстремалу комфортно й без керма.

Артем Вєлькін викотився на манеж кулею у вигляді автомобіля. Хто він, напевне не скаже жоден із дітлахів. Спочатку хлопець працює роботом, потім надувним кухарем.

Що таке російська палиця, розповідало витриманими стрибками на дерев’яній жердині тріо від Ерлана Азізова. Якою буває Африка, показали караваном дресировані британські верблюди Аіша, Мінськ та Саїд. Ці двогорбі не виходили — помірно випливали на пустелю манежу. Їм допомагали робити комбінації три лами: Гарик, Рита й Бембі. На спинах красенів танцювала Шахерезада.

А про завершення вистави звітували акробати на роликах, рухаючись у прокрутках навколо своєї осі.

Ось так невибагливо, проте насичено, екстремально й оригінально цирк увійшов у новий сезон.

Катерина МАЦЕГОРА, Світлана СКРЯБІНА (фото), «Урядовий кур’єр»