Землевпорядна служба та органи місцевого самоврядування Запорізької області передали у власність учасникам АТО 66 наділів. Саме таку кількість дозволів отримали наші військові на відведення земель.

Як повідомили в ГУ Держгеокадастру Запорізької області, учасники АТО подали 2473 заяви на отримання ділянок. За результатами розгляду звернень їм надали 822 дозволи. Завершили оформлення землі у власність зазначені 66 учасники АТО.

Натомість не все гаразд на земельному фронті на місцях. Інколи, як-от під Костянтинівською сільрадою, доходило до автошин, які погрожували підпалити.

Річ у тім, що під час відведення обіцяних державою земельних наділів учасники АТО і сім’ї загиблих місцевих воїнів зіткнулися з проблемою узгодження меж цих ділянок. Керівники сільради відмовилися візувати акти, тож учасники бойових дій прийшли доводити місцевій владі свою правду з автошинами в руках. За даними координатора центру допомоги учасникам АТО при Мелітопольській РДА Світлани Алексєєвої, вона вказала керівникам Запорізької області на 1350 самозахоплених гектарів землі в Мелітопольському районі з вимогою зарезервувати її для воїнів АТО. До честі голови Запорізької облради Григорія Самардака, упродовж тижня щодо 450 гектарів це було зроблено, й обласне управління Держгеокадастру дозволило розробляти відповідну проектну документацію на них. Та, за даними голови правління Союзу ветеранів АТО Мелітополя Олега Кушнаренка, вони не змогли узгодити межі ділянок у сільраді.

За даними Костянтинівського сільського голови Тетяни Горбань, процедуру отримання ділянок було порушено з самого початку, бо дозволи на землю бійці АТО отримали не на сесії місцевої сільради, а в області, мовляв, нехай їхні підрозділи і підписують усі узгодження. Як додала спеціаліст-юрисконсульт сільради Євгенія Драчова, ділянки, надані учасникам бойових дій, згідно з розпорядженням Мелітопольської райради, вже мають власників. Тоді прибулі за дозволами до сільради бійці вирішили, що їм просто морочать голову, тож поклали перед входом до сільради шини і полили їх гасом. Натомість місцеві жителі, які саме зібралися в сільраді, щоб з’ясувати питання газопостачання на селі, вирішили, що вояки приїхали в їхнє село наводити свої порядки. Ледь не дійшло до бійки. На місце події одразу прибули наряди патрульної служби й пожежники. Тож бійці АТО шини таки не палити, але нагадали костянтинівцям, що воювали на сході України і за них. Конфлікт завершився тим, що місцеві депутати пообіцяли бійцям невдовзі питання належних їм земельних наділів вирішити позитивно.