СТОЛИЦЯ. Напередодні початку нового навчального року голова КМДА Олександр Попов відкрив новозбудований дитсадочок у Дарницькому районі, на масиві Позняки. Він розрахований на 260 діток. Родзинкою нового навчального закладу є те, що він оснащений навіть… комп’ютерним класом та басейном.

—Відкриваючи цей  дитсадок, ми виправляємо давню помилку, яка полягала у тому, що при активній житловій забудові не зводилися об’єкти соціальної інфраструктури. І цей садочок не останній — незабаром ми відкриємо ще один дитячий садок у Дарницькому районі, — сказав Олександр Попов.

Загалом, у Києві цього руко запланували ввести в експлуатацію рекордну, за часів незалежності України, кількість дошкільних навчальних закладів — скільки, стільки їх було збудовано у місті за попередні п’ять років. Окрім того, відновлено цілу низку раніше непрацюючх груп у діючих дитсадках.

Однак загалом це поки  проблеми не вирішує — за підрахунками освітян, зробленими влітку, в київських садочках не вистачає  місць аж для 6000 дітлахів! Але київська влада обіцяє й це питання врегулювати. Так, за словами голови КМДА, цього року в Києві додатково запрацює 10 дитячих садочків. Таким чином, проблема нестачі місць у дошкільних навчальних закладах буде вирішена на 70%. Під час недавнього розширеного засідання колегії КМДА Олександр Попов зауважив, що «це лише початок. У наступні два роки ми повинні повністю вирішити проблему дефіциту місць у дитячих садочках».

До речі, нинішній першовересень у столиці приніс приємні новини не лише батькам дошкільнят, а й самим педагогам, які працюють з дітьми. Як повідомила прес-служба КМДА, міська влада віднайшла кошти для збільшення фінансування оплати праці освітян. І з першого вересня їм  підвищать муніципальну надбавку.