Двоє колишніх працівників хедж-фонду створили математичну модель, що дає змогу з високою точністю діагностувати серцеві захворювання по малюнку графіка МРТ, передає УНН з посиланням на ВВС.

Алгоритм був створений в рамках змагання, в якому брала участь майже тисяча команд. Переможці — Тенція Лі і Кі Лю — створили свій проект на основі концепції сверточное нейронної мережі, яка входить в набір алгоритмів машинного навчання Deep Learning, або «глибинне навчання».

Зокрема, згортальна нейронна мережа імітує обробку візуальних даних у ссавців.

Під час ранніх випробувань алгоритм визначав хвороби по МРТ досить ефективно: не гірше кардіолога-людини, але набагато швидше. За оцінками медиків, нова технологія може бути дуже цінною для індустрії візуалізації і сканування внутрішніх органів людини.

«Деякі працюють над подібними проектами вже 15 років, я вражений, що тримісячний конкурс дав такі результати», — сказав глава відділу складної візаулізаціі серцевої системи Національних інститутів охорони здоров’я США Ендрю Арай.

Переможці змагання Тенція Лі і Кі Лю в минулому працювали фінансистами. Т.Лі близько року тому звільнилася з хедж-фонду Crabel Capital Management, а Кі Лю раніше працював у фонді Two Sigma.

За словами Т.Лі, вони користувалися програмним забезпеченням, узятим з відкритих джерел. Основна його частина була завантажена з сайту GitHub.