У Харкові відкрили новий автовокзал, якому присвоєно найвищу в Україні першу категорію. Це поки що єдина в місті та області автостанція, де створено комфортні умови для людей. Тут працює багато кас, є туалети, просторий зал, кімната матері й дитини. Потурбувалися господарі й про зручності для людей з обмеженими можливостями.

Нова автостанція, розташована неподалік Центрального ринку, обслуговує маршрути Первомайського, Богодухівського та Краснокутського напрямків і перевозить майже тисячу пасажирів за день. У перспективі — відкриття напрямків на Київ, Суми і Полтаву. Тоді на цій автостанції запрацює майже 15 напрямків, і вона зможе обслуговувати приблизно 20 тисяч пасажирів.

Як розповів голова адміністрації Холодногірського району Харкова Максим Мусєєв, будівництво нової автостанції стало прикладом приватно-державного партнерства, а саме співпраці інвестора та КП «Харківпас». Він наголосив, що в Харкові існували автостанції, які не відповідали нормативам і були розташовані в місцях, важкодоступних для великих автобусів.

«На сьогодні вже є розпорядження Харківської облдержадміністрації про переведення на цю автостанцію багатьох маршрутів, які обслуговують Харківську область. Приблизно 40% маршрутів уже переведено — це понад 60 відправлень на добу. А коли за кілька місяців сюди переведуть усі маршрути, то це буде 150 відправлень. Загалом нова автостанція не лише сучасна, а й легкодоступна. Звідси дві хвилини пішки до станції метро «Центральний ринок», є всі умови для очікування транспорту», — зазначив Максим Мусєєв.

Окрім багатьох зручностей, створених для пасажирів автостанції, тут найближчим часом можна буде купувати квитки на будь-який автобусний маршрут в Україні, а також залізничні квитки. Розробляють і таку послугу, як придбання електронних квитків через інтернет.