Власники пасажирських самохідних суден отримали відстрочку для комплектації кораблів засобами навігаційного обладнання до початку навігації 2016 та 2017 років. Окремі види суден звільняють від встановлення такого оснащення. Зокрема йдеться про пороми, малі/маломірні, службово-роз’їзні, гідрографічні судна, а також деякі судна технічного флоту, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Так, відповідні зміни зафіксовано в наказі Мінінфраструктури №229 «Про внесення змін до Положення про річкову інформаційну службу (РІС) на внутрішніх водних шляхах України». Документ пройшов реєстрацію в Міністерстві юстиції 20.08.2015 р.

Зміни до чинного порядку Мінінфраструктури ініціювало після обговорення вимог євродиректив із судновласниками. За умов скрутної економічної ситуації відстрочка, передбачена для закупівлі та встановлення обладнання, дасть змогу знизити фінансове навантаження на судноплавні компанії без шкоди безпеці судноплавства на внутрішніх водних шляхах України.

Оснащення суден, що плавають внутрішніми водними шляхами, радіолокаційним обладнанням та засобами зв’язку передбачене в межах виконання Україною директиви 2005/44/ЄС Європарламенту і Ради Європи від 07.09.2005 р. щодо гармонізації річкової інформаційної служби на внутрішніх водних шляхах співтовариства.

Відділ економіки та державного управління
«Урядового кур’єра»