Міністерство закордонних справ виступило із заявою щодо подій у внутрішньому житті держави та їх оцінок світовим співтовариством. 

«Протягом останнього часу офіційні чиновники деяких іноземних держав та міжнародних інституцій намагаються брати безпосередню участь у внутрішньополітичних процесах в Україні, — йдеться в документі. — У зв’язку із цим закликаємо всіх наших іноземних партнерів залишатися об’єктивними та неупередженими спостерігачами, демонструвати стриманість у публічних оцінках, керуватися засадничими принципами міжнародного права та поважати суверенне право народу України самостійно вирішувати питання внутрішнього розвитку.

У зв’язку з пропозиціями окремих іноземних партнерів щодо посередництва у врегулюванні ситуації в Україні, у тому числі з використанням відповідних міжнародних організацій, наголошуємо на особливому значенні самостійного розв’язання українцями проблемних питань внутрішньополітичного життя.

Українське суспільство в дусі відданості загальноєвропейським цінностям здатне досягнути необхідного компромісу. Президент України та представники всіх зацікавлених сторін вже ведуть пошук шляхів вирішення ситуації, що склалася, зокрема у рамках загальнонаціонального круглого столу «Об’єднаємо Україну», — цитує текст заяви прес-служба зовнішньополітичного відомства. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»