Співробітники Донецької обласної держадміністрації отримали від громадськості перші два системних блоки. Така допомога надійшла у межах акції збирання офісної техніки для представників влади, оголошеної обласною громадською організацією «Комітет виборців України».

«Дехто може сказати: це не наша функція, й на утримання влади ми вже платимо податки, але ситуація така, що одним комп’ютером змушені користуватися четверо-п’ятеро  працівників ОДА, — зазначає голова обласного осередку КВУ Сергій Ткаченко. — А тому в облдержадміністрації велика потреба у комп’ютерах, ноутбуках, прин терах, сканерах, телефонах, фотоапаратах».

Ідеться навіть не про нові зразки сучасної офісної техніки. У нинішній ситуації у пригоді стануть звичайні стаціонарні комп’ютери у робочому стані, які вже були у вжитку, а тепер, можливо, припадають пилом.

В облдержадміністрації, яка після захоплення Донецька проросійськими сепаратистами перебралася до Краматорська (деякі структури розташовані у Маріуполі), нині потребують відповідної допомоги, оскільки напередодні вимушеного переїзду офісна техніка стала трофеєм загарбників.

«На жаль, Донецька ОДА — такий самий переселенець, як і люди, яким довелося покинути власні домівки, — не приховує реалій директор департаменту з внутрішньої політики облдержадміністрації Олександр Меланченко. — На окупованих територіях залишилася і більша частина матеріально-технічної бази нашої установи, а коштів у бюджеті на придбання нової техніки немає».

Тож представники влади висловлюють вдячність організаторам акції і сподіваються, що із поліпшенням техоснащення у них з’явиться змога значно ефективніше виконувати свої функції.