Майже триста тисяч адміністративних послуг надали громадянам поліського регіону працівники Луцького центру надання адмінпослуг — одного із перших у країні. Створений у колишньому Будинку побуту, він нині успішно працює на міську громаду. Бо з подачі Луцького міського голови Миколи Романюка та його команди не лише надав лучанам змогу вирішувати в єдиному місці максимальну кількість справ, а й запровадив цілу систему нових підходів до обслуговування громадян.

Тих самих, що вже давно використовують у Європейському Союзі. За фінансової підтримки якого, до речі ЦНАП і постав у його нинішньому вигляді — комфортним для відвідувачів, насиченим комп’ютерною технікою, з можливістю на місці здійснити необхідні платежі, із 49-годинним робочим тижнем. А головне — із ввічливим та доброзичливим персоналом, який добре усвідомлює свої головні завдання. Серед них — не лише оперативне та якісне обслуговування відвідувачів, а й максимальне спрощення самої процедури надання послуг, скорочення кількості документів, які подають заявники у складі вхідного пакета, забезпечення доступу замовників до інформації про стан, перебіг та результати розгляду їхніх звернень. 

Під спалахи фотокамер глава уряду за допомогою електронного термінала-реєстратора на лише перевірив швидкість потрапляння відвідувачів на прийом у центрі надання адміністративних послуг, а й поспілкувався з його працівниками  і відвідувачами. А після детальної розповіді першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової про основні засади діяльності ЦНАП, презентації його пілотних проектів «Щодо реєстрації речових прав на нерухоме майно», «Щодо реєстрації актів цивільного стану» і перспективу розвитку мережі аналогічних закладів у країні лаконічно прокоментував побачене.

— Наше Міністерство юстиції нині перше, яке послідовно нищить корупційні схеми і традиції. Адже відсторонення заявника від того, хто приймає ті чи інші управлінські рішення, істотно зменшує ризик корупції. Комп’ютерові ж хабара не даси — він його просто не візьме! — підкреслив Прем’єр-міністр представникам засобів масової інформації. — І тому в рамках децентралізації влади, що проводиться нині в Україні, подібні центри надання адмінпослуг мають постати в усій державі.

Під час робочої поїздки глави уряду на Волинь відбулася ще одна непересічна подія, що також сприятиме проведенню у нашій державі глибоких реформ.

На старовинній Замковий площі, де ще за Радянського Союзу відбулися перші велелюдні мітинги на підтримку відновлення української державності, Прем’єр-міністр разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим вручив 14 державних нагород бійцям легендарної роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь», які особливо відзначилися в бойових діях з російським агресором та сепаратистами.

А після цього було оголошено про старт робіт зі створення у поліському регіоні патрульної поліції. Вона, на глибоке переконання першого заступника міністра внутрішніх справ Еки Згуладзе, не лише дасть українським патріотам,  нашим героям змогу кар’єрного зростання, а й продовжить розпочату боротьбу з корупцією. Символічним назвала вона те, що після позавчорашнього оголошення набору до поліції на Закарпатті вже записалися на конкурсний добір понад півтисячі охочих. А для підвищення якості навчання майбутніх волинських поліцейських їх не лише планують стажувати в колег у столиці, а й дати їм змогу попрацювати із досвідченими інструкторами зі США, Канади та Польщі.