Слідчим суддею Центрального районного суду Миколаєва винесено ухвалу щодо арешту рухомого майна ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара», яке незаконно намагалися вивезти з підприємства.

Суддя Дмитро Тішко задовольнив клопотання слідчого відділу Центрального райвідділу міліції (на той час) про накладання арешту на тимчасово вилучене майно. Клопотання було внесено під час досудового розслідування обставин розтрати посадовими особами заводу майна у великих розмірах.

Йдеться про 18 суднових вентиляторів, які були оформлені як застава під час укладання угоди про надання заводу безвідсоткової позики приватним підприємством на суму понад 2,3 мільйона гривень. Угоду підписали 26 жовтня, а вже наступного дня посадові особи заводу разом із представниками приватного підприємства намагалися вивезти вентилятори з території заводу. Однак автомобіль із майном зупинив міліцейський патруль. Вентилятори вилучили, слідчий відділ Центрального райвідділу міліції відкрив кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Згідно з ухвалою суду, вилучені вентилятори арештовано, цим майном заборонено будь-кому розпоряджатися та користуватися до скасування арешту. Під час розслідування з’ясувалася ще одна важлива деталь: на все майно ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара» вже накладено арешт. Це пов’язано з тим, що у виконавчій службі перебуває провадження про стягнення із заводу на користь фізичних, юридичних осіб і держави заборгованості на загальну суму понад 37 мільйонів гривень.

Зокрема завод винен і своїм працівникам. Однак, попри це, керівництво видало наказ про вивезення вентиляторів, що орган досудового розслідування кваліфікує як зловживання службовим становищем. Також накладено арешт на автомобіль, яким намагалися вивезти майно заводу. Слідство у справі триває.