У Рівному стартував сезон традиційних осінніх ярмарків, на яких місцеві фермери та переробники пропонують «зимовий набір городянина» за нижчими, ніж на ринках, цінами. Фермерська родина Романчуків із Млинівського району зайняла місце для торгівлі ще звечора: діти — Влад та Влада — радо допомагають батькам, торгують, як справжні продавці! Інша родина, Лелюхів із господарства «Родинне», привезла власноруч вироблену продукцію з Гощанського району. Картопля у фермерів — від 2.70 до 3.30 за кілограм, капуста, морква та буряк — по 5-6 гривень. Є м’ясо, масло, сири, жива риба і звісно, мед — ну який без нього ярмарок? На додачу — сортові саджанці — господарюйте й самі, скільки душа забажає!

…Ще вранці чую, як жінка допитується в кооператорів, на котру будуть готові їхні фірмові шашлики: я, мовляв, уже й подруг покликала.

— Ще й кулешу нашого скуштуєте, і запечену рибу — новинку сезону. Словом, ми на вас чекаємо, —  відповідає голова правління Рівненської райспоживспілки Тетяна Зосимчук. Імпровізовані столики доволі швидко заповнюються активними ярмаркувальниками: адже це ще й хороший спосіб поспілкуватися, побачитися зі знайомими чи однокласниками. Люди обмінюються новинами, говорять про життя-буття, рекомендують одне одному, що краще купити.

— Понад сотню місцевих фермерів та виробників зібрав перший цьогорічний ярмарок, — каже голова асоціації фермерів та приватних землевласників області автор ідеї сільськогосподарських ярмарків Дмитро Українець. — Є й представники інших областей, які теж приїздять до нас зі своєю продукцією. Адже ярмаркуємо вже понад 10 років, відродивши традиції великих Волинських торгів, які були в нашому краї доволі популярними.