Коефіцієнт перевищення кількості створених на Івано-Франківщині робочих місць над кількістю ліквідованих становить 1,3. Рівень зайнятості працездатного населення за рік збільшився, а рівень безробіття (за методологією МОП) зменшився. Ще одна хай і невелика, але втішна цифра — темпи зростання зарплати в області на 4,3% випереджають темпи зростання споживчих цін. Склалась стійка тенденція до зменшення боргів із зарплати. У 2013 році робітникам виплачено 4,4 мільйона гривень боргу. А в 14 із 19 районів Прикарпаття і міст обласного підпорядкування взагалі немає боргів. Повністю погашено заборгованість на комунальних підприємствах, немає її  і в бюджетній сфері.

— Завдяки спільним зусиллям управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації, обласного центру зайнятості, територіальної державної інспекції з питань праці в області та органів місцевої виконавчої влади торік нам вдалося запобігти масовому вивільненню працівників, — каже заступник голови облдержадміністрації Зінаїда Болюк. — Більше того, за інформацією центру зайнятості, в області створено 29,4 тисячі нових робочих місць, що становить 158,7%. Питання працевлаштування громадян, посилення мотивації до легальної зайнятості — на особливому контролі влади.

Органи Міндоходів в області взяли на облік 5785 новостворених суб’єктів господарювання — 987 юридичних та 4798 фізичних осіб. Сприяли цьому, окрім усього, нові, значно простіші правила реєстрації власного бізнесу: достатньо подати відповідні документи державному реєстратору.