Проведення економічних структурних реформ в Україні було в центрі уваги зустрічі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з делегацією представників Конгресу Сполучених Штатів Америки. Гречний господар подякував американській стороні за політичну й економічну підтримку Києва, закликав до збереження застосованих проти Росії санкцій, звернув увагу на перспективи поглиблення співробітництва між обома країнами.

Нинішній уряд, підкреслив його очільник, рішуче налаштований на проведення реформ в Україні та боротьбу з корупцією. «Ми пройшли досить складний етап політичної кризи, яку завершено. Зараз відновлено роботу коаліції, сформовано новий уряд, який працює. Для нашої команди дуже важливо продовжувати реформи, співпрацю з Міжнародним валютним фондом, а також забезпечувати організацію роботи з Європейським Союзом», — окреслив коло найближчих завдань Прем’єр-міністр.

Голова уряду зазначив, що Київ залишається прихильним до повного виконання мінських домовленостей, а Росія та підконтрольні їй бойовики на Донбасі й досі саботують взяті на себе зобов’язання, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Представники Конгресу привітали Володимира Гройсмана з ухваленням Верховною Радою змін до Конституції у частині судової реформи й висловили задоволення першими кроками нового уряду. «Ми добре знаємо, наскільки важко ухвалювати важливе законодавство, і дуже задоволені новинами щодо реформи правосуддя», — заявив голова комісії Палати представників «Партнерство за демократію» Пітер Роскам.

«Я хотіла б привітати вас з тим, що вашому уряду вдалося багато чого досягти за досить короткий час. Чудово розумію, наскільки важко проводити реформи», — зазначила член комісії Палати представників «Партнерство за демократію», член Комітету з питань транспорту та інфраструктури Діна Тідус.

За підсумками зустрічі сторони домовилися вжити заходів заради розвитку й поглиблення співпраці між Україною та США.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»