Державні підприємства продовжують постачати Збройним силам нове й модернізоване озброєння та військову техніку. «За минулий тиждень українська армія отримала шість радіорелейних станцій та 30 тисяч 60-міліметрових мінометних зарядів. Згідно з державним оборонним замовленням цього року Збройним силам поставлено близько 300 одиниць озброєння, військової техніки й 58 тисяч боєприпасів». Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомила начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.

Цьогоріч на виконання державного оборонного замовлення та річного плану закупівель оборонне відомство уклало 89 контрактів і додаткових угод на понад три мільярди гривень. Загалом планується укласти 221 державний контракт, повідомляє прес-служба Міноборони.

Крім того, за минулий тиждень ремонтно-відновлювальні бригади Збройних сил повернули для виконання бойових завдань у районі проведення АТО 308 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема, танки, гармати, протитанкові комплекси та бойові машини.

Таким чином, з початку проведення АТО відновлено вже близько 46,5 тисячі одиниць озброєння та військової техніки. З них понад 43,5 тисячі одиниць відновили військові частини Збройних сил. 

Відділ новин «Урядового кур’єра»