Попри скорочення обсягів виробництва майже на третину, політичну й економічну нестабільність у державі, на Сумщині вдається в повному обсязі забезпечувати збір податків і платежів до бюджетів усіх рівнів.

Зокрема протягом перших двох місяців надійшло 891,6 мільйона гривень, що більше за відповідні торішні показники: збір до державного бюджету зріс на 108,4 мільйона, а місцевого — на 910 тисяч гривень. На рахунки платників відшкодовано 91 мільйон гривень ПДВ. Це на 1,4 мільйона більше, ніж у січні-лютому 2013 року. 

Істотних приростів досягнуто завдяки отриманим коштам за спеціальне використання лісових ресурсів, акцизному та податку на доходи фізичних осіб — відповідно 1,7 мільйона, 169 тисяч та 1,2 мільйона гривень.

 Фахівці відомства усвідомлюють свою відповідальність перед суспільством і надалі забезпечуватимуть стабільне і ритмічне наповнення бюджету.    Разом з тим податківці закликали всіх суб’єктів господарювання, і насамперед бізнес-спільноту краю, до беззаперечного дотримання податкового законодавства. Вони наголошують, що нині кожна сплачена в дохід держави гривня — це надійні інвестиції в безпеку і майбутнє суспільства.

Аби громада знала ситуацію з наповненням бюджетів, з 1 березня  у податкових органах Сумщини розпочали щодня інформувати про рух коштів. Уже є перші повідомлення. Так, протягом 3 і 4 березня за рахунок сплати податків, зборів і платежів Держказначейство отримало 4,4 мільйона гривень. З них до державного бюджету — 1,7 мільйона,  місцевого — 2,7. Ще 12,6 мільйона надійшли як єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне страхування.