ЗУСТРІЧІ. У Чернігові відбулися веселі посиденьки. Напевне, через спорідненість у звучанні Чернігів і Чернівці в засобах масової інформації часто плутають. Але, незважаючи на плутанину, чернівецький сатирик Сергій Коваль не заблукав: метою його подорожі був саме Чернігів. Точніше, зустріч із чернігівцями, які шанують гумор і сатиру. А вечір гість розпочав саме оповідками з топонімами двох обласних центрів, а ще — Путивля і Путили, яким теж у цьому плані не пощастило.

А потім Сергій Васильович і на власну особу перейшов: мовляв, жартувати усі в роду люблять. І тато, хоч і мовчазний був, але міг таке видати, що хоч стій хоч падай. І мама в райгазеті часом вичитувала ду-у-уже цікаві речі, прикрашаючи їх власним трактуванням.

Щирий сміх викликали пародії, співомовки, «піратки» у виконанні автора. Усім сподобалися міні-байки, приміром, про переміну іміджу: «Бороду наче зістриг…та ади: цапом лишився і без бороди». Ще злободенніша промова крокодила на жаб’ячому мітингу: «Моя родино! Плем’ячко зелене! Віддайте голоси свої за мене!..».

А як вам недосконалість з точки зору Мухи: «Багацько народу у цьому готелі. А хоч би один вмів ходити по стелі…» та просторікування на теми НЛО: «В роду нашім славнім космічна є гілка, — газет начитавшись, торочить Тарілка»?

Сергій Коваль презентував чернігівцям не лише гумористичні, а й серйозні свої книжки. Втім, останні, попри всі намагання автора бути незворушно строгим, час від часу бризкають нестримним сміхом. Читач може погоджуватися з написаним чи заперечувати його. Але що не нудьгуватиме — це точно.