Про підтримку пілотного проекту розвитку опорних шкіл в Україні домовилися із групою міжнародних донорів Міністерство фінансів та Міністерство освіти і науки.

Міністерство фінансів висловлює подяку за щедру підтримку проекту партнерам: уряду США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанії «Майкрософт Україна», яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних шкіл. Мета спільних зусиль — надати дітям, що живуть у селах України, змогу здобути якісну освіту з гідною матеріальною базою,  забезпечивши їм можливості для здобуття подальшої освіти й кар’єрного зростання.

Мінфін активно працює над підвищенням ефективності державних витрат, а також якості державних послуг, що надають громадянам, зокрема в галузі освіти. У межах цієї політики спільно з Міністерством освіти і науки ініційовано створення 24 пілотних опорних шкіл, для чого буде укрупнено наявні школи. Це дасть змогу надавати кращу якість освіти дітям, що живуть у маленьких містечках і селищах. У кожній області України буде створено по одній опорній школі, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів. Ці школи отримають значні інвестиції на розвиток, зокрема на створення гідної матеріальної бази та необхідне обладнання кабінетів. Проводитимуть заходи з енергоефективності (пластикові вікна, утеплення школи).

1 вересня 2016 року оновлені й модернізовані школи відчинять двері перед школярами. Очікують, що кількість учнів у цих школах буде збільшено за рахунок учнів прилеглих сільських шкіл.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»