ГІРКО!

Незвична акція у місті над Пслом 

Акцію організували  обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадський рух «Молоді регіони» та профспілкова організація студентів і аспірантів Сумського національного аграрного університету. Означивши її як «Поцілунок по-сумському», романтичне дійство зібрало до гурту майже 200 пар різного віку. За задумом організаторів, сумчанам та гостям міста вирішили ще раз нагадати про те, що у повсякденні не варто забувати  про романтичні вчинки і прояви уваги до своєї коханої (коханого).

Програма свята передбачала низку конкурсів, презентацій, розіграшів призів, не кажучи про концертні номери. Кожен учасник одержав окремий бейджик у вигляді серця. Цікаво, що кілька пар зареєструвались безпосередньо перед початком акції. А ось військовослужбовець із російської Астрахані Юрій Данилов приїхав до Сум, аби побачитися зі своєю коханою Світланою Алексєєнко, яка навчається в місцевому педагогічному університеті. За його словами, саме у слобожанському місті найкрасивіші дівчата, і він щасливий, що знайшов свою долю саме тут.

Апогеєм свята став трихвилинний синхронний поцілунок, у якому злилися всі пари. Організатори стверджують, що це дійство водночас красиве і корисне. Окрім романтичного відтінку, поцілунки, за свідченням медиків і вчених, позитивно впливають на здоров’я. Втім, закохані навряд чи думали саме про це…