Північну територію Донеччини завдяки сприятливим природним умовам (соснові ліси, соляні озера тощо) здавна використовують для лікування і профілактики різноманітних захворювань. Адже найперший курорт у Слов’янську бере початок з 1832 року, призначений він був для військових — тут відкрили відділення Чугуївського шпиталю. А віднедавна у цих місцях вирішено тимчасово розташувати обласні лікувально-профілактичні заклади, які з відомих причин переберуться з Донецька. 

Приміром, у Красному Лимані на базі нещодавно відремонтованої місцевої залізничної лікарні невдовзі почнуть приймати пацієнтів реабілітаційний центр для учасників АТО, окремі відділення обласної травматологічної лікарні та Донецького обласного клінічного територіального медичного об’єднання. Є намір найближчим часом збудувати тут додаткові корпуси й істотно оновити й удосконалити наявну медичну базу. Зрозуміло, помітно збільшиться у місті й кількість медиків: окрім місцевих фахівців, працюватимуть ще й їхні колеги з обласної травматології та лікарні ім. Калініна, які погодилися на переїзд із Донецька до Красного Лиману.

«Для подальшого розвитку обласних медичних закладів є всі можливості, зокрема й медичні працівники, готові сюди переїхати працювати, — підтвердив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко, проінспектувавши згадані медичні об’єкти. — Тепер потрібно створити для них відповідні умови».

Очільник виконавчої влади області також оглянув об’єкти, які місто готове надати для проживання прибулих медиків. А оскільки чимало цих будинків потребує капітального ремонту, голова Донецької облдержадміністрації домагатиметься надання коштів на приведення до ладу житла.

Невдовзі у Красному Лимані побільшає не тільки лікарів (серед них, до речі, чимало доцентів та професорів із Донецька), а й студентів у білих халатах — потужності тутешнього медичного коледжу використовуватимуть для роботи частини Донецького національного медичного університету ім. Горького. А окремі факультети цього вишу з обласного центру працюватимуть у Слов’янську та Краматорську.